Dec 18, 2010

lost

ini mungkin post terakhir i tulis pasal u. InshaAllah.

first of all, aku tulis blog nie bukan nak burukkan dia ataupun ape. dia mungkin baca,mungkin tak. tp aku harap baca la..aku tak ada niat pun nak gaduh ataupun apa, kalau boleh aku nak baik. tapi keadaan macam nie. i nak mintak maaf kalau i buat u nampak as a bad person depan kawan2 i. tak ada niat. mintak maaf sebab bazirkan masa u, jadi gf yang membosankan, tak reti jaga hati u, xleh bahagiakan u, buat u terpaksa jaga hati i.

for one moment, i rasa u're the one. i percaya u, i almost introduce u kat my parents. entahla, i still tak percaya apa yang jadi, u kata u rasa i tak sayang u, nonsense. u kata i text u all the time, i text u before u tido jer, i try to fix this relationship tp tak menjadi, i tried to be a better person, i lowered my ego. pun tak jadi. salah ke i need some attention.... salah ke i nak mengadu pasal problem i kat u. bukan nak cakap ape, tp time u blaja haritu, tension ngan kawan2 u, i yang call u, i yg layan text u..hmm pastu u cakap yang i nak cakap pasal hal i jer..

n semalam sgt teruk, i tak expect yang u akan cakap macam tu kat i. kalau takda jodoh tuh takda la, tp cara u cakap ngan i macam u benci i. at least i ada effort untuk call u and nak solve this thing, jangan risau, bukan i nak kacau balik, bukan i nak u datang kat i balik, lepas u hanta text yang berjela2 panjang nak cakap salah i..i takkan kacau u dah. i cuma nak solve benda2 nie, i tak suka tinggal benda tergantung, i tak suka attack orang pakai msg, rude and penakut. n then i sedar, bila gaduh u tak berani pun nak angkat call i or cakap ngan i. sampai mampus pun masalah tak selesai macam tu.

aku memang sayang kau.aku sanggup tinggal kawan aku sbb aku nak jaga hati kau, aku tak pernah cakap kat kau pun pasal ni. aku terima kau macam mana pun, takkan aku nak text2 or cakap2 ngan kau pun takboleh...takkan aku nak tanya kaba kau sebulan sekali..haihh.

just want u to know yang u really broke my heart yesterday... 3 tahun i ngan u,u buat keputusan pakai otak u macam i baru kenal u 3 jam...tak payah nak selfish sgt lah, yer pun nak selfish, jgn jd pengecut ngan ego u yang tebal tuh. i baru sedar, i baru nampak, perasaan sayang masih ada. tapi benda nie akan hilang, i akan move on, i dah pernah kena ngan u macam nie. mungkin semalam tuhan nak tunjuk.

i terima semua nie, i akan redha. terima kasih banyak2 yer, i maafkan u,bukan kau takda wat salah kat aku. hope u maafkan i jugak,mcm byk jer salah aku yang kau nyatakan tempoh hari. yelah i ni kan mcm nie...i tak benci u pun, u nak benci i, benci lah..lagi2 pas baca benda nie..nak buat macam mana perasaan orang tak boleh dikawal...mana boleh nak paksa orang jaga hati orang kan.

sekali lagi..i minta maaf banyak2. InshaAllah i tak kacau u dah, semoga kau bahagia kat sana sbb aku takleh bahagiakan kau. belajar elok2, semoga kau berjaya capai apa yang kau nak. last post about u. aku sedih lagi, sedih, rasa macam ada orang koyak2 hati aku, tapi aku kena kuat, setiap benda yang jadi ada hikmah. and aku percaya ada benda yang baik disebalik kesedihan aku nie.

ps ; aku minta maaf lagi, sbb aku takut sgt kau bengang ngan aku pas baca nie,kalau kau baca lah kan. thnk u very much. take care.

5 comments:

Rabiatul said...

everything happens for a reason, Moon. Tabah. Go out and have fun.

nadd. said...

thats the spirit! sayang kau!

cik bulan said...

yeppppp there's always a reason...

nedddddd tolong aku kaypp :)

.:: meanie ninie ::. said...

when the least you expect it, someday, it will have the most beautiful meaning underneath. always :)

whiteCASTLE said...

sudah bce..sorry la lmbat tau...
xpe2..nnt kite story lg...
be strong dear~

There was an error in this gadget