Feb 22, 2011

something that can make me :)

tiba2 rasa nak menulis tentang seseorang. tapi aku pernah tulis pasal dia, berhari2 aku tulis pasal dia sebab panjang sgt. takpe lah, nak tulis jugak balik. aku nak simpan benda nie sebagai memori, and aku hope yang aku akan igt dia sampai bila2. nama dia S. takut r nak bagi nama penuh, nanti aku malu. aku dah la pemalu kan. tp benda nie panjang, lbh baik jgn baca,sian korang. xde hot story punn -.-

ceritanya bermula begini. waktu aku form 2. aku seorang ahli koop. rajin kot aku :) muka aku ada jer kat koop tuh,aku pun naik menyampah dgn aku. ok mari sambung cerita, waktu form 2 bulan puasa, kita akan duduk ikut homeroom[kira mcm family angkat lah kat sekolah].. aku akan duduk dgn kawan aku,shaqy :) lepastu kan, ade satu homeroom nie selalu dtg berbuka lambat, mcm semua org dah makan diorang baru sampai, kdg2 budak perempuan homeroom diorang tak datang pun, sian dorang. ohh lupa dioran nie senior. dorg f5 masa tu. before bebuka aku selalu lah tgk tv, jejak rasul time tuh,aku mmg suke tgk jejak rasul,best kan? btw, setiap kali aku tgk tv, bila aku turunkan kepala aku mesti aku ada nampak seorang mamat nie, muka dia mmg skema habis. tapi aku suka tgk, muka dia baik sgt. so setiap kali nak buka puasa aku usha. hehe tapi tak tau nama dia, tak pernah nampak dia pun sebenarnya. mesti tak femes.hehe

aku usha hari2, tak muak kot. tapi aku nak sgt tau, ape name dia eh...lepastu majlis graduasi pun dah nak dekat, bermakna dia akan habis skolah lah kan, aishhh,aku tak tau lagi nama dia, kelas dia. dengan bbekalkan ilmu di dada, tiba2 aku dapat idea! *ting! sebagai seorang koopers yg dedicated pd koop kitorang kena uruskan jubah grad untuk f3 n f5. aku dulu ada jawatan tapi aku lupa apa, tp xpe..tp sbb jawatan tu aku dapat pilih nk uruskan jubah form bape, mesti lah aku uruskan jubah f5 en..jeng3 gatal sungguh aku,tp entahlah,aku nak tau nama dia jer. jadi aku pun pegang lah list nama f5. diorang akan dtg amik jubah, aku tukang tick nama. aku tunggu punya tunggu tak datang pun. penat gile, dah lah bz, aku takut aku lepas pandang jer. tiba2 ade org dtg kat aku, cakap nak amik jubah. itu DIA! aku pun tnye nama ape, n nama dia S :) aku mcm happy gler, pastu ape lagi, stalk laaa.. dia pandai giler, usha pointer..biasa r beb huhu.

so aku mcm, aku nak blaja rajin2 nak jadi mcm S!gila semangat kan aku. pastu cuti raya..time cuti tuh aku kenal lah ngan sorang senior f5, time tuh zaman FRIENDSTER lagi. hehe A nama dia. tgk2 dia kelas ngan S. hehe so ade skali tu aku suruh lah dia kirim salam kat S, n then dia cakap "ohhh..kau suke S,mesti sbb dia comel enn3" hehe malu gakla la aku. pastu aku tanya lah dia S tuh macam mana

A : S tu org panggil dia ****. dia suka melukis, dia pendiam, malu2 skit n bla3..and dia duk sebelah aku dalam kelas.

duk sebelah???haaa?aku mcm @#@#$@#$$#2..malu gila,rupanya diorang tuh besfren. pastu A tanya aku, nak num phone S tak,aku macam takpelah,aku malu la, mana ada approach2 org kan. tp lepas seminggu tuh aku mintak gak num S kat A.hehe sbb A lah nie, dia g marketkan S kat aku sape suruh. lepas dapat num aku terus msg..

M : hai. tgh wat pe (budak2 gler aku,dahla xbg salam)
S : tgh study. ni sape?
M : ni Munirah, junior.
S : ade num maxis tak?kalau takde nie num celcom sy 013-takigtdah

and then kitorang text jer..slalunya lepas kul 12 mlm, sbb celcom time tuh text 1sen..dlu texting pun mahal kot.hehe. so hari2 kitorang text, dia nie mmg ulat buku habis, aku mcm takut nak msg dia kdg2 sbb dia blaja,aku takut aku kacau dia. ceyt naif gler aku dulu2 hehe aku text dia sampai tertido2..smpai dia msg byk2 pun aku tak sedar, walaupun posisi tido aku mcm org tgh baring2 n texting..truk kan aku hehe

M : kacau tak nie?
S : tak la, bila masuk kul 12, mood blaja pun dah hilang. msg boleh hilang ngantuk kan.

aku taktua kenapa aku cair ngan benda nie..ayat dia mesti lah lain skit..aku lupa laaa -.- oh btw, S takde Friendster, dia tak minat benda2 mcm nie.so dia taktau aku mcmmana semua lah.dia malu gila, aku pulak time tu mcm kurang malu, xde ego langsung sebab aku suka sgt kat dia. igt aku kesah ke perigi cari timba haha :P

M : nak call boleh?
S : alamak bateri fon S low la, charger takde, lagipun malu.

hehe last2 aku pulak yang malu kan, kalau malu cakap jer la malu, nie byk pulak alasan dia. huhu so kitorang text jer lah, xpernah cakap..kawan S, si A tuh siap bertanya lagi, aku nie tak msg ngan S ker? sbb S tak cerita pape pun. dia mmg berahsia skit. bila balik kat sekolah,aku pun keje lah koop mcm biasa. tiba2 A ngan S dtg. aku mcm nak lari,tp aku sorang jer time tuh. pastu si A nie tersengih2 sbb dia tau aku suka S, yg S nie pulak taktau itu aku. so dia beli shuttlecock,A suh aku cakap ngan S tp aku nak ckp ape..maluuu~ huhu

pastu balik cuti baru aku ngan S msg balik,kitorang tak bawak fon,kitorang baik :) msg lah, ade jer benda nak ckp,sbb kitorang kan baru kenal. sampai lah dia nak spm,time tuh aku dah cuti sekola da, dia cakap nanti pas spm dia msg ngan aku lagi :) aku tunggu jer. time dorg amik spm tuh, tiba2 si A text aku,dia cakap fon S hilang,kena curi..aku mcm sedih,mcm mana aku nk contact dia..aku tak dapat contact dia. aku tak tau cane, sedangkan A pun tak contact dia after spm. aku nak ckp ngan dia tapi xde cara nak reach dia.

masuk f3, dia dah takda kat sekolah tuh.sedih. tp kan pastu dpt majalah maktab, aku bukak classpage dia.aku tgk gambar dia aku jadi happy,aku rindu dia. rindu nak msg2 ngan dia. ada alamat rumah dgn num telefon rumah. aku rasa time tuh,roomate aku serabut sgt tgk aku. dia amik num S pastu dia call.

R (roomate) : salam. S ada?
X : ada..
S : hello
R : kenal munirah tak?junior?
S : kenal.
R: dia kirim salam
S : haa?
R: end call

aku mcm arghhhhhhh...bercampur2 perasaan. aku happy, naktau kenapa? sbb dia igt aku :) aku igt mcm dia nie tak sedar pun aku nie wujud. aku still contact A,dia mcm abg klaka2 mcm tuh lah.so kitorang kawan2 lah time tuh. time result spm kuar,aku tanya lah A dia dapat bape..cerita punya cerita, terkeluar nama S. dia kata dia jumpa S,dia dapat straight A's. aku happy sgt. aku happy untuk dia, slalu tmn dia blaja hari, wpun ape yg kitorang text tu lari dari topic. tp aku hapy, sbb aku tau dia rajin sgt belajar.time dorang amik result aku xde kat skolah,tgh cuti midsem time tuh T_T

nak tau apa aku buat? aku buat card. handmade kot. kreatif jugak aku, dekat card tuh aku cakp congrats2 bagai. haha siap tulis number fon aku, and alamat aku. sbb nak contact dia balik. tp xde pape pun...aku nak sedapkan hati,aku fikir kad tuh sampai rumah lain, kesian kan aku?meh nangis jommm..dah nak habis f3 dah,mcm tuh jugak hidup aku,aku give up dah, dah org taknak kawan aku nak buat apa kan.

ada satu masa nie, kelas tambahan kot. aku pun tak igt. tp kat lab lah,kelas sains. sedang elok2 aku blaja,tiba2 ada org lalu tepi tingkap,3 orang, slalunye aku buat bodoh jer,tp mcm kenal pulak, bila aku paling..itu S!rasa mcm gugur jantung aku. betul ke ape aku nampak? terus tak leh concentrate tau tak. huhu. pastu enn balik kelas,mandi g prep.masuk lah bilik guru,nak hanta homework... pastu aku nampak dia lagi! kaki ni automatik terpatah balik, dia dengan rambut manggis dia. comel! huhu..tp bukan dia sorang,dgn kawan,kalau sorang aku berani lah tegur, ni sorang, xberani aku.

walaupun tak cakap,tp nampak dia pun dah buat aku happy. then aku move on lah dgn hidup aku.. buang yang keruh ambil yang jernih..heh tak pasal2 pulak aku. f4 aku masuk mrsm jasin.. time mula2 masuk semua perempuan hidup berpuak, yg dr kkb dgn kkb,yg dr trendak ngan trendak, yg dr bp dgn bp...biasalah tuh kan.. pastu budak government pun masuk kan. malam before diorang masuk, aku rasa time birthday aku lah..A msg aku.

A : weyh ready, japgi S nak msg kau.

aku mcm blur..amenda lah nie kan. ape dia mencarut nieh..tunggu2 xde pun msg..A kata S mintak num aku kat dia.

esok tuh tgh lepak2 ngan member tibe2 dpat text,aku igt smpai skrg kot

unknown : it doesn't matter how far we are but behind our silence our friendship create a beautiful sound in my heart.
M : sape nie?
unknown : mun ni S lah....bla3

aku macam excited giler,aku pergi kelas shaqy, si manusia yg slalu teman aku stalk S dulu2 aku tunjuk msg tuh, smpai aku tak reply..

S : mun,asal tak reply?tak nak kawan ngan S ke?alaaaa...

aku igt msg nie,msg nie buat aku senyum sampai sekarang. bayangkanlah,aku buat mcm2 nak cari dia balik,akhirnya dia igt aku lagi. dia datang. hehe sumpah hepy gler kot.kitorang start texting..tp xde lah slalu,kadang2 jer, nak tanya khabar..lepas almost 2 tahun baru dia tanya aku kenapa aku text dia dulu. aku cakap lah saje nak kenal,pastu dia tanya mcm2, smpai aku ngaku aku ade crushh kat dia. pastu tanya pulak kenapa.hehe. malu lah aku..haha ohh time nie dia dah maju,dia add aku kat fb..haha

kitorang kawan lah cam bese,kadang2 jer contact. n then waktu aku form 5, time tuh baru blik dari dewan,sambutan merdeka kot..tiba2 ada missed call..aku call tak angkat..bile aku g toilet dia call pulak.. pastu aku call dia tak angkat..dia call balik..

X : hello
M : hello
X : kenal tak nie sape?
M: haa? tak kenal..sape nie?
X : nie S lah...igt lagi tak

okay terkejut gila, kitorang kan tak pernah cakap telefon,kenapakah dia call aku?huu borak2..aku sumpah excited kan, dia tanya aku ada bf tak,aku cakap lah tak..reaksi spontan haha.pastu time aku nak spm dia call..aku rasa lah last aku contact dia time lepas spm,tuh pun dia suke kejut aku secara tiba2..time pagi...aku tak text dia sgt, sbb aku ada bf time tu, aku jenis text dgn seorang jer manusia,aku tak reti text ramai2 org...walaupun aku kawan jer ngan S tp aku tak reti huhu..aku rasa aku lost contact ngan dia sbb tukar number lah...tp jgn risau aku cepat,aku ada dah num baru dia..jeng3 hebat aku :P

n then semalam bila aku tgk2 fb, tiba2 aku ternampak nama dia. aku baru jer add dia, kalau boleh aku tak nak lah lost contact ngan dia,best ape kawan ngan dia, baik, comel lak tuh hehe bila lah dia nk on9,tk on9 pun.aku tgk gamba dia, tak berubah langsung..comel jer mcm tuh..huhu

ada something yang aku suka pasal dia.setiap kali kitorang text kan,kalau dah lewat malam mesti dia ckp

S : mun, kalau S tak reply maksudnye S tertido tau,
M : kalau penat pergi lah tido
S : taknak, nak msg lagi.

setiap kali msg mcm nie. sweetkan :) bagi aku jerlahh..sbb macam we still got something to talk about..well he's just someone from my past. and i'm happy that we're friends. dia baikkk :)

okay berejam aku tulis entry nie nak refresh memory..btw, this is one of my happy story :D I'm glad that it happened. May Allay bless u Mr.S. take care :)

5 comments:

Rabiatul said...

HEHEHE XD

cik bulan said...

gigit jugak beah nie -.-

FS*RawkS* said...

ala comeeellll.... seronotnya! :D

syida said...

gatalnye kau moon! hahaha

cik bulan said...

haha dulu lah..sekarang tidak lgi..

There was an error in this gadget